Mailbook

Jouw gratis online adresboek.

Nieuws

Een gratis online verjaardagskalender

Het is super sympathiek om iemands verjaardag te herinneren en hem of haar te feliciteren met de verjaardag. Nu vergeet je nooit meer verjaardagen met de online verjaardagskalender van Verjaardag.app.

Met Mailbook kregen we bijna wekelijks een vraag of wij ook verjaardagen konden opslaan van contacten. We hebben toen gekeken of dat gemakkelijk kon, maar het viel ons al snel tegen om dit ook netjes te integreren binnen de bestaande Mailbook interface. Zo kwamen we tot de conclusie dat als we verjaardagen wilden gaan toevoegen, we hiervoor een nieuwe site moesten bouwen en lanceren. En zo is Verjaardag.app gestart: net zo handig als Mailbook, maar dan voor verjaardagen.

Hoe werkt het?

  • Je maakt een account aan, en stelt in hoe je herinneringen van aankomende verjaardagen wilt ontvangen.
  • Je krijgt een persoonlijke link die je deelt met vrienden en familie op Whatsapp.
  • Zij voeren hun geboortedatum in. Met ook de optie voor de partner of andere gezinsleden.
  • Jij ontvangt nu tijdig een herinnering als iemand jarig is. Gefeliciteerd.

Heel handig toch? En net zoals Mailbook is de verjaardagskalender online gratis te gebruiken.

Speciaal voor jonge gezinnen

Met het ontwikkelen van Verjaardag.app hadden we voornamelijk jonge gezinnen als test-case. Het probleem waar zij vaak tegenaan lopen is dat hun vrienden kinderen krijgen, maar het bijhouden van de verjaardagen van kinderen vaak geen duidelijk oplossing heeft. Met Verjaardag.app kan je meerdere verjaardagen tegelijk toevoegen. Zo kunnen je vrienden ook de geboortedata van hun kinderen gelijk toevoegen. Handig.

Naast je eigen kalender, kan je ook een openbare kalender starten. Bijvoorbeeld voor de kinderen uit de klas van je zoon of dochter. Alle ouders kunnen dan zelf ook aangeven of herinneringen willen ontvangen van andere klasgenoten. Handig dus, één gezamenlijke kalender voor de hele klas.

Wat kan het nog meer?

Naast verjaardagen verzamelen, hebben we andere handige functies ingebouwd. De meest gebruikte is de synchronisatie met Google Calendar. Hierbij krijg je een link die automatisch alle verjaardagen in jouw kalender inlaad. Niet allen de verjaardagen die er nu in staan, maar ook de verjaardagen die later worden toegevoegd.

Ook heb je meerdere instellingen, zo kan je instellen of je op de verjaardag zelf een herinnering wilt per e-mail, of wekelijks een overzicht op zondag net zoals bij Facebook. Heb je liever geen e-mail dan kan dat natuurlijk ook.

Uniek is dat je kan opgeven wat je eigen verjaardag is. Zo kunnen jou vrienden en familie ook met 1 druk op de knop, op jouw verjaardag een herinneringen ontvangen!

Gepost door Yvo Schaap op 9 juli 2019

De super handige verjaardagskalender