Mailbook

Jouw handige online adresboek.

Algemene voorwaarden en privacy- en cookiebeleid

Dit zijn de algemene voorwaarden en het privacy- en cookiebeleid van Mailbook (https://mailbook.nl, https://mailbook.be en https://mailbook.app) van Ymedia Ventures B.V. ("Mailbook"). Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met deze voorwaarden. Lees deze dan ook goed door voordat je Mailbook gaat gebruiken.

Mailbook heeft privacy en gegevensbeveiliging als belangrijkste prioriteit gesteld.

In plaats van een complexe juridische uitleg hebben we ons beleid uiteengezet in onze eigen woorden:

Adresgegevens:

 1. Mailbook biedt een online dienst aan waarbij gebruikers een adressenbestand ("Adresboek") kunnen aanmaken waar vrienden, familie en kennissen ("Vrienden") kunnen worden uitgenodigd om hun adresgegevens daaraan toe te voegen. De eigenaar van een Adresboek kan al deze adresgegevens inzien, opslaan en exporteren.
 2. Mailbook deelt de adresgegevens van haar gebruikers nooit met derde partijen.
 3. Bij het opgeven en toevoegen van adresgegevens aan een Adresboek, worden deze opgeslagen in onze database. De opgegeven persoonsgegevens zijn alleen in te zien en verder te verwerken door de eigenaar van het Adresboek.
 4. De ontwikkelaars van Mailbook kunnen voor technisch noodzakelijk doeleinden opgeslagen adresgegevens inzien.
 5. Na het invullen van adresgegevens ontvang je van Mailbook éénmalig een e-mail ter bevestiging met de opgegeven adresgegevens en de optie om deze aan te passen of te verwijderen.
 6. Mailbook heeft geïnvesteerd om de gegevens van onze gebruikers te beschermen. Wij gebruiken een zogenaamde Content-Security-Policy tegen XSS, verplichte https verbinding tegen het onderscheppen van gegevens en encrypten adressen voordat we deze opslaan in onze database.

Mailbook account:

 1. Bij het aanmaken van een eigen Adresboek slaan wij de door jou opgegeven gegevens op in onze database. Wij maken een publieke pagina aan onder de door jou opgegeven naam, e-mail en opgegeven titel waar Vrienden hun adresgegevens kunnen toevoegen. Deze adresgegevens komen vervolgens in jouw Adresboek te staan. Na registratie ontvang je een welkomstmail naar je e-mailadres met de link van je persoonlijke pagina.
 2. Als je er voor kiest om notificaties te ontvangen bij het toevoegen van nieuwe adressen, ontvang je daar ook e-mails voor in de door jou opgegeven frequentie.
 3. Als je de adresgegevens uitnodigingslink van jouw adresboek naar je contacten stuurt zien zij onderaan deze pagina jouw naam en e-mailadres.
 4. Wil je stoppen met jouw Adresboek? Als je bent ingelogd, kan in je het menu via “Instellingen” jouw Adresboek verwijderen. Wij verwijderen dan permanent het Adresboek: jouw gegevens, de link naar je persoonlijke pagina en alle adresgegevens van je contacten.

Site bezoeken:

 1. Bij het bezoeken van Mailbook slaan wij de volgende data op in onze eigen log bestanden: je IP, van welke pagina je vandaan komt (referral), de eigenschappen van je browser en welke Mailbook pagina's je bezoekt. Als je bent ingelogd slaan wij daarbij ook je “user id” op.
 2. Voor het mogelijk maken van online betalen gebruiken wij de dienst van Stripe. Zie hun privacybeleid.
 3. Wij maken geen gebruik van trackers van Meta (Facebook en Instagram), Google of Microsoft.

Bestellingen:

 1. Via Mailbook kan je adresetiketten en kaartjes bestellen.
 2. Pas na de daadwerkelijke betaling ben je een koopovereenkomst met ons aangegaan en zullen wij ons inzetten om het product te leveren zoals beschreven op de website.
 3. Aangezien onze producten op maat worden gemaakt is er geen bedenktijd.
 4. Levertijden zijn indicatief en zijn geen rechten aan te ontlenen. Hierbij zijn we namelijk afhankelijk van derde partijen.
 5. Bestellingen versturen wij via PostNL met Track & Trace. Hier kunnen wij uitzonderingen op maken en dan wordt de bestelling verstuurd door middel van postzegels.
 6. Mailbook behoudt het recht om bestellingen eenzijdig te annuleren en daarmee de koop te ontbinden. Mailbook zal dan het volledige aankoopbedrag in restitutie brengen.
 7. Indien je niet tevreden bent met het resultaat moet je binnen 2 weken je klacht melden aan bestellingen@mailbook.nl. Hierbij kan je kiezen uit het opnieuw versturen of (gedeeltelijke) restitutie.
 8. Adresetiketten worden afgehandeld door Ymedia Ventures BV en kaartjes door Plaza Grafica Zuid B.V. Beide bedrijven zijn niet aansprakelijk voor schade hoger dan de waarde van de bestelling.

Bij vragen kan u contact opnemen met hallo@mailbook.nl.