Mailbook

Jouw handige online adresboek.

Uitleg

Starten met Mailbook? Zo werkt Mailbook

Met Mailbook kan je heel gemakkelijk adressen verzamelen voor een geboortekaartje, huwelijksuitnodigingen of gewoon als adresboek. Maar hoe werkt Mailbook precies? Dit artikel laat alle functies zien die Mailbook zo handig maakt.

Registreren

Bij het registreren wordt je gevraagd om een relevant thema te kiezen en vervolgens de titel te personaliseren zodat jouw vrienden en familie weten waarom jij hun adres vraagt. Jouw titel verschijnt duidelijk bovenaan de pagina die je rondstuurt naar vrienden en familie.

Persoonlijke titel voor je adresboek uitnodiging

Delen met vrienden

Om adressen te verzamelen krijg je een persoonlijke link die je deelt met vrienden en familie. Deze link vind je altijd bovenaan in de Mailbook website. Ook hebben we een handige knoppen om direct via Whatsapp of e-mail te delen.

De link altijd in handbereik

Whatsapp

Het snelst is om je link te delen met vrienden en familie met WhatsApp. Je adresboek zal snel volstromen met nieuwe adressen.

Verstuur de link met WhatApp.

Adresgevevens toevoegen

Vrienden kunnen via een gemakkelijk adresformulier hun adresgegevens invullen. Alles behalve een naam en plaats is optioneel. Daarnaast kunnen ze zelf ook een specifieke adressering aangeven voor het ontvangen van post. Zij ontvangen een eenmalige e-mail bevestiging, waarbij ze nog potentiële foutjes aanpassen.

Laat een vriend een adres toevoegen aan je adresboek

Privacy & gegevensbeveiliging

Mailbook heeft privacy en gegevensbeveiliging als belangrijkste prioriteit gesteld. Wij delen adressen nooit met andere partijen en steken veel energie om de site veilig te houden. Daarnaast kunnen je vrienden en familie zelf hun adres verwijderen uit jouw adresboek als ze dat zouden willen.

Mailbook verdient haar geld met de verkoop van adresstickers en kaartjes. Lees meer hierover in onze algemene voorwaarden.

Meerdere talen mogelijk

Mogelijk heb je ook vrienden die geen Nederlands kunnen. Gelukkig is Mailbook meertalig. Wij ondersteunen ook Engels, Spaans en Frans.

De link is in meerdere talen mogelijk

Instellingen

Mailbook is zo makkelijk mogelijk gemaakt en heeft maar handvol simpele instellingen. Waaronder het instellen van je persoonlijke titel in andere talen en de frequentie (dagelijks, wekelijks of niet) updates die je wilt ontvangen van toegevoegde adressen in je adresboek.

Instellingen van Mailbook

Adresboek beheren

Adressen die zijn toegevoegd kan je gemakkelijk aanpassen of weer verwijderen. Maar ook kan je labels toevoegen. Wat weer handig is om te groeperen of om notities toe te voegen.

Handig labels toevoegen aan adressen.

Adressen zoeken

Jouw adresboek is standaard gesorteerd op voornaam. Maar je kan ook op achternaam, stad of toevoegingsdatum sorteren. Zo weet je altijd wat de nieuwe adressen zijn. Ook vind je snel je adressen terug met de zoek functie.

Adressen sorteren

Adressen exporteren

Uiteindelijk wil je natuurlijk de verzamelde adressen ergens voor gebruiken. Je kan je gegevens ten alle tijden exporteren als Excel- of CSV-bestand.

Exporteer de bestanden als Excel of CSV bestand

Adresetiketten bestellen

Nieuw bij Mailbook is de mogelijkheid om al jouw adressen per post thuis op etiketten gedrukt te ontvangen. Een bestelling wordt vaak al de eerstvolgende werkdag verzonden, op hoge kwaliteit labelpapier gedrukt en veilig verzonden door Mailbook zelf. Dit is al mogelijk vanaf €15.

Bestel adresetiketten.

Adresetiketten zelf printen

Als je zelf etiketten wilt printen kan dat ook. Lees meer over hoe je zelf alle adressen op adreslabels print. In het menu selecteer je eerst jouw label formaat, kies daarna `Download labels` download en print.

Afdrukken op etiketten.

Geboortekaartjes versturen

Ook biedt Mailbook een exclusieve selectie geboortekaartjes. Na het kiezen van een ontwerp, selecteer je jouw Mailbook adressen om rechtstreeks naar toe te sturen of alle geadresseerde enveloppen en kaartjes thuis te ontvangen.

Meer functies...

Daarnaast ondersteunen we nog het importeren van een (bestaande) Mailbook, automatisch aanvullen van adressen, het e-mailen van hele groepen en veel meer handige functies... Mis je een functie die Mailbook nog beter maakt? Stuur ons bericht en we nemen het serieus in overweging.

Heb je nog vragen? Ons e-mail inbox staat open voor vragen.

Gepost door Yvo Schaap, aangepast op 12 januari 2023.

Wil je ook een adresboek maken?