Mailbook

Jouw gratis online adresboek.

Informatie

Adresetiketten

Adresetiketten zijn stickers met daarop een adres die je op een envelop of kaart plakt. Door adresetiketten te gebruiken hoef je niet met je eigen handschrift te adresseren. Dat voorkomt ook weer slechtleesbare postcodes.

Als je post wilt versturen voor geboortekaartjes of (huwelijks)uitnodigingen is het ook veel sneller om een adressticker te plakken, dan om ze zelf te schrijfen.

Als je adresetiketten zelf wilt maken loop je wel tegen een aantal problemen aan. Je moet beschikken over een printer, labelpapier en de complexe technische handelingen onder de knie krijgen om adressen netjes op de labels geprint te krijgen.

Papier en formaten

Labelpapier is beschikbaar in vele varianten. De belangrijkste keuze zijn de afmetingen van de labels. Voor Nederlandse adressen is 63,5mm x 38,1mm de standaard afmeting. Op A4 papier passen daar 21 van op en deze zijn meestal te koop in een lokale kantoorartikel winkel.

Daarbij kan je ook kiezen of de adresetiketten transparant zijn of op wit papier. Lees hier meer over in deze uitleg.

Adressen verzamelen

Voordat je adresetiketten kan printen moet je eerst de adressen verzamelen van de ontvangers. Om gemakkelijk adressen te verzamelen hebben wij van Mailbook een handige tool ontwikkeld.

Zelf printen

Wil je zelf adresetiketten dan kan je zelf aan de slag met Excel en Word. Hierbij verzamelen je in excel alle adres details zoals straatnaam, postcode en huisnummer, waarna je deze importeerd in Word en deze dit in een overzicht zet.

Adresseren & versturen

De adresetiketten kan je direct op de envelop plakken. Vervolgens moet je bepalen hoeveel postzegels je moet plakken. Voor een brief tot 20 gram is dat 1 postzegel, van 20 tot 50 gram 2 postzegels en tot 100 gram 3 postzegels. Postzegels binnenland van waarde 1 zijn 0,96 (2021). Deze zijn een stuk duurder geworden in de laatste jaren. Naar het buitenland kan je of twee binnenland zegels optellen of een speciale buiteland postzegel kopen. Deze zijn 1,55 per stuk.

Gedrukte adresetikketen bestellen

Binnen Mailbook kan je jouw verzamelde adressen op adresetikketen thuis laten bezorgen. Heel handig want dat scheelt een hoop werk. Mailbook zorgt er dan voor dat ieder adres perfect op de adresetiket staat. Bestel je vandaag, dan heb je ze binnen 2 werkdagen bij je thuis.

Voorbeeld adresetiketten Mailbook

Mailbook

Met Mailbook kan je niet alleen gemakkelijk adressen verzamelen, maar ook deze direct op adresetiketten of enveloppen laten printen en thuis ontvangen.

  • Gemakkelijk adressen verzamelen
  • Op adresetiketten of enveloppen drukken
  • Meer dan 750,000 adressen verzameld

Wil je ook adressen verzamelen voor adresetiketten?